Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

вторник, 20 декабря 2011 г.

Завершився обласний етап конкурсу «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний Світ.»

14 грудня 2011 року об 11.00 Рада євроклубів Кіровоградщини та Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, за сприяння та підтримки МОН і МЗС України, Представництва ЄС в Україні, Громадської ліги Україна – НАТО, Центру інформації та документації НАТО в Україні, Кіровоградського ЦЄІ, Управління освіти і науки, Управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської обласної державної адміністрації провели обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний Світ.» серед учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, ПТУ.
Конкурс є складовою спільної українсько-польської ініціативи та своєрідним продовженням конкурсу «Безпечна Польща. Безпечна Європа. Безпечний світ.», який вшосте відбувається в Україні, а саме на Кіровоградщині.
Метою конкурсу є:
 поширення інформації та знань у сфері освіти для безпеки та сприяння патріотичному вихованню молоді через поглиблення розуміння діяльності міжнародних організацій, які відповідають за безпеку в світі;
 зацікавлення молоді проблематикою багатосторонніх міжнародних відносин;
 сприяння створенню в навчальних закладах необхідної інформаційної бази куточків та бібліотечок із зазначених питань;
 сприяння взаємодії влади, навчальних закладів та громадських організацій у поширенні кращого вітчизняного та міжнародного досвіду з цих питань, поглибленню міжнародної співпраці, запровадженню сучасних інтерактивних форм навчання.
Конкурс дає можливість для учнів не тільки поглибити своє розуміння з актуальних питань, які мають суспільний резонанс за допомогою батьків, друзів, вчителів, але і долучити до цього діалогу та отримати відповіді з не простих, але важливих проблем від фахівців, представників відповідних державних установ (які не випадково є співорганізаторами конкурсу), міжнародних експертів.
Участь в конкурсі узяли учні загальноосвітніх навчальних закладів, позашкільних закладів віком від 14 до 18 років, які мали бажання перевірити та поглибити свої знання з питань співпраці України з європейськими організаціями.
Конкурс відбувся у формі письмового тесту, розробленого експертами Оргкомітету конкурсу, співбесіди англійською мовою та презентації есе за темою заходу.
Керівники євроклубів та молодіжних об’єднань, які підготували учасників конкурсу, мали можливість обмінятись досвідом проведення заходів з євроатлантичного направлення у своїх закладах освіти, а саме: брейн-ринг, дебати, інтелектуальні ігри та змагання з даної теми, проведення тематичних заходів під час репетицій англомовного театру. Усі керівники систематично проводять заняття з молоддю під час роботи дискусійних клубів, факультативів, акцій, навчального курсу.
Учасники конкурсу відобразили своє бачення даної проблеми у есе, під час співбесіди англійською мовою та відповідями на завдання тесту.
Найбільшу кількість балів отримали переможці конкурсу, які будуть представляти нашу область на Всеукраїнському етапі конкурсу «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний Світ.»:
І місце – учень НВК «Знам’янська ЗОШ І-ІІІ ст.№2 – ліцей» – Замковий Володимир;
ІІ місце – учениця НВО «СЗШ І-ІІІ ст.- ліцей №8» Кіровоградської міської ради – Бойчук Богдана.
Вітаємо переможців конкурсу!

Комментариев нет:

Отправить комментарий