Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

воскресенье, 13 февраля 2011 г.

Cемінар євроклубів

7-8 лютого 2011 року євроклуб «Надія» у стінах Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості за підтримки КОІППО ім..В.Сухомлинського провів обласний семінар керівників євроклубів за проблемою: «Сучасні форми інформаційної діяльності європейської та євроатлантичної тематики». Семінар відбувся у формі творчої майстерні, під час якої обговорювались проблеми “Яким чином ми можемо розвинути євроклуб у своїй школі?”, “Яким чином ми можемо поширити досвід євроклубу на сусідні школи?” Усі керівники, які взяли участь у заході, а це 16 представників районів області та керівники євроклубів з м. Кіровограда, на чолі з Головою ради євроклубів Кіровоградини Оленою Арутюнян, обмінювались досвідом роботи, розглядали нові цікаві інтерактивні форми роботи та мали змогу випробувати їх на собі.
Захід відбувався у форматі SWOT- аналізу, завдяки якому розглядались питання переваг, можливостей, перешкод та недоліків у роботі євроклубів.
Запрошені експерти – Міцай Ю.В.- зав. НМК виховної роботи і шкільних бібліотек КОІППО ім. Василя Сухомлинського, Федорова Т.Ю.- керівник Центру європейської інформації, Стадніченко Р.В.- кандидат політичних наук, ст. викладач кафедри філософії КДПУ ім. В. Винниченка, Арутюнян О.С.- методист КОЦДЮТ- презентували учасникам семінару проект ЄС ПРООН «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні», провели тренінги «Запровадження гендерних підходів у діяльності керівників євроклубів», «Україна на шляху до Європи: еволюція відносин», обговорили проблеми гендерних стереотипів в сучасній школі, реалізації європейської освіти в навчальних закладах України, значення діяльності євроклубів в закладах освіти - методична і практична допомога під час їхньої роботи.
За допомогою нових форм роботи учасники розглянули питання «Євроінтеграція України на сучасному етапі», «Роль євроклубів у формуванні світогляду молоді», «Розвиток діяльності євроклубу у сучасній школі», «Плануємо діяльність разом: яким чином можна поширити досвід євроклубу на сусідні школи» .
Натхненні цікавими ідеями, із зарядом позитиву і вражень керівники євроклубів намітили шляхи реалізації проектів і плани на майбутнє, отримали новий поштовх до реалізації означених питань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий