Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

понедельник, 14 ноября 2011 г.

Гранти і стипендії від Програми імені Фулбрайта

Програма імені Фулбрайта, яка сприяє науковому обміну між Україною та США, оголосила про щорічні конкурси для науковців, викладачів та випускників ВНЗ
В рамках цієї програми, що діє в Україні з 1992 року, пропонуються гранти для молодих науковців на проведення досліджень в університетах США впродовж одного академічного року. У конкурсі можуть брати участь викладачі та дослідники віком до 40 років, з дворічним професійним досвідом, які ще не мають наукового ступеня, та молоді кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту).

Програма також пропонує стипендії для навчання на магістерському рівні в університетах США від одного до двох років. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ВНЗ та аспіранти. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Не залишилося поза увагою Програми імені Фулбрайта і навчання в аспірантурі. З цією метою пропонуються стипендії для навчання у провідних американськими університетах впродовж трьох років з правом захисту наукового ступеня Ph.D. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Крім того Програма надає гранти для проведення наукових досліджень в університетах США на період від чотирьох до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь кандидати та доктори наук, дослідники без наукового ступеня, журналісти, діячі культури з досвідом роботи не менше 5 років.

Слід зазначити, що в рамках цієї Програми українські вищі навчальні заклади можуть запросити американських науковців на термін від двох до шести тижнів або від одного семестру до двох.

Програма імені Фулбрайта була заснована у 1946 році і діє у 155 країнах світу. За майже двадцять років існування Програми в Україні понад 750 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США. У свою чергу, більше 400 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею.

Деталі на сайті www.fulbright.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий