Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

среда, 19 января 2011 г.

Конкурс до Дня конфіденційності

Увага! Останній термін надсилання робіт на конкурс - 20 лютого 2011року!
Ми чекаємо саме твою роботу!
Організатори конкурсу.

Міжнародний день конфіденційності

Конфиденциальность(от лат. confidentia доверенность). Все, что говорится или делается секретно.
Конфиденциальная информация — информация, доступ к которой ограничивается в соответствии с законодательством и представляет собой коммерческую, служебную или личную тайны, охраняющиеся её владельцем.
С момента начала использования компьютерных технологий во всех сферах деятельности человека, появилось много проблем, связанных с защитой конфиденциальности. Главным образом это связано с обработкой документов с применением компьютерных технологий. Многие административные меры по защите конфиденциальности частных лиц и организаций утратили свою силу в связи с переходом документооборота в абсолютно новую среду.
При получении личных писем, при заключении договоров, во время деловой переписки, при телефонных разговорах со знакомыми и незнакомыми людьми, человек пользовался различными средствами аутентификации. Личные письма отправлялись с указанием существующего почтового адреса или имели штамп именно тех почтовых отделений, где проводилась обработка таких писем. При заключении договоров применялись бланки, произведённые на типографиях, на которых с использованием пишущих машинок, имевших уникальные серийные номера, печатался текст, который затем подписывался должностным лицом и заверялся печатью организации. При разговорах по телефону, достоверно было известно, что разговор ведётся именно с тем человеком, голос которого был ранее известен. Многие сотни административных мер были направлены на защиту конфиденциальности при общении людей.
С внедрением компьютерных технологий в жизнь человека многое изменилось. При использовании, например, электронной почты появилась возможность указания несуществующего обратного адреса или имитации получения письма от знакомого человека. При повседневном общении через сеть Интернет многие признаки, идентифицирующие того или иного человека в обычной жизни (пол, возраст, степень образования), перестали быть таковыми. Появилась так называемая «виртуальная реальность».

Міжнародний день конфіденційності

Конфіденційність (англ. confidentiality, privacy) — властивість не підлягати розголосові; довірчість, секретність, суто приватність, секретність.
Захист інформації від несанкційонованого доступу - одна із найважливіших сучасних проблем роботи на персональному комп’ютері. Конфіденціальність оброблюваної інформації на персональному комп’ютері за необхідності може бути забезпечена рядом заходів. Найпростіший із них - встановлення паролів. Часто цей захід стає ненадійним з вини самих користувачів, оскільки для легкого запам’ятовування пароля вони обмежуються: уведенням свого імені, загальновживаними словами, своє ім’я, записане у зворотному напрямі літер тощо. У результаті дві третини паролів розкриваються нескладним перебором із списку 200…300 слів, що робиться за допомою спеціальних програм досить швидко.
Для надійного засекречення особливо відповідальної інформації на персональному комп’ютері потрібно звертатись до професіоналів. Слід брати до уваги, що інформація із персонального комп’ютера може бути отримана такими способами:без контакту із персональним комп’ютером за рахунок “зняття” і розшиврування електромагнітного випромінення при його роботі (особливо при випроміненні старих дуже “фонуючих” моделей дисплеїв);
при несакціонованому доступі до персонального комп’ютера безпосередньо, або через комп’ютерну мережу; цього можна досягнути як через халатність користувача (повідомлення свого паролю іншій особі), так і за допомогою спеціальних програм, які “ламають” паролі;
при доступі до носіїв інформації, на яких раніше була записана конфіденціальна інформація.
Беручи до уваги, що інформація пересилається комп’ютерними мережами у незашифрованому вигляді, для забезпечення її конфіденціальності при передачі лініями зв’язку рекомендується використовувати спеціально розроблені для цього пакети програм.
Розумним вважається таке кодування інформації, при якому не вдається її розшифрувати на протязі часу її використання. Для кодування використовуються як програмні продукти, так і апаратні засоби.

Конкурс до Дня конфіденційності

Увага! Конкурс!
Запрошуємо Вас прийняти участь у обласному творчому конкурсі серед молоді «Конфіденційність у нашому житті», що присвячений Міжнародному дню конфіденційності.
У всьому світі люди використовують потужні технології і пристрої, щоб поліпшити своє життя. Ми прийшли до залежності від мобільного зв'язку, миттєвого доступу до інформації та використанні різних інтелектуальних послуг. Але незважаючи на всі переваги цих технологій, зберігаються сумніви і тривоги про те, наскільки багато особистої інформації збирається, зберігається, використовується.
Загальна Декларація прав людини (Стаття 12) проголошує: «Ніхто не може зазнавати безпідставного втручання у його особисте і сімейне життя, безпідставного посягання на недоторканність його житла, тайну його кореспонденції або на його честь і репутацію. Кожна людина має право на захист закону від такого втручання або таких посягань».
Щороку в Європейському Союзі проводиться День Конфіденційності. Метою Дня Конфіденційності є надання європейським громадянам можливості зрозуміти, які особисті дані збираються і обробляються, чому це відбувається, які права вони мають, щоб захистити себе. Вони також повинні бути поінформовані про ризики, пов’язані з незаконною та неправильною обробкою їх особистих даних.
28 січня світова спільнота оголосила Днем Конфіденційності, який проходить під гаслом: «Конфіденційність – це твоє право. Оберігаймо його!»
В процесі використання мережі Інтернету важливо зважати і забезпечувати конфіденційність і охорону даних. Це тим більше важливо в умовах розширення використання соціальних мереж. За даними дослідження, проведенного соціологічним опитуванням, кожен другий користувач Інтернету використовує якийсь із сайтів соціальних мереж – Facebook, Myspace, LinkedIn або Twitter, і більшість із користувачів непокояться щодо безпеки своїх особистих даних у цих мережах. Також спостерігається зростання кількості злочинів, зчинених за допомогою Інтернету, про що говорять результати іншого соціологічного дослідження.
Конфіденційність (англ. confidentiality, privacy) — властивість не підлягати розголосові; довіренність, суто приватність, секретність.
Кофіденційність - право людини! Оберігаємо його!
Захист інформації від несанкційонованого доступу - одна із найважливіших сучасних проблем.
В тебе є можливість виразити своє бачення конфіденційності, прийнявши участь у творчому конкурсі серед молоді «Конфіденційність у нашому житті», що проводиться протягом січня 2011 року до Міжнародного Дня Конфіденційності.
Умови проведення конкурсу:
Участь у творчому конкурсі може брати молодь за такими віковими категоріями:
1 категорія – від 6 до 11 років
2 категорія – від 12 до 15 років
3 категорія – від 16 до 18 років
Номінації творчого конкурсу :
• конкурс на кращий малюнок, плакат на тему конфіденційності
• конкурс на краще цифрове фото або відео презентацію на тему конфіденційності
• творчі есе з даної теми
Обов’язкові вимоги до усіх робіт:
• творчі роботи повинні бути індивідуальними, виконані з дотриманням основних технічних вимог і відповідати заданій тематиці,
• кожна робота повинна супроводжуватися анкетою,
• усі творчі роботи авторам не повертаються і рецензії на них не видаються,
Критерії оцінки творчих робіт:
- творчий підхід ( забороняється копіювання та запозичення чужих ідей)
- повнота розкриття заданої теми конфіденційності
- охайність та майстерність виконання творчої роботи
Роботи, що братимуть участь у конкурсі, будуть розміщені в Центрі європейської інформації обласної бібліотеки ім..Чижевського.
Останній термін подачі робіт на конкурс 31 січня 2011р.
Нагородження учасників відбудеться під час проведення семінару керівників євроклубів у лютому 2011 року.
Усі учасники конкурсу отримають сертифікати у електронному вигляді, а переможці будуть нагороджені призами від організаторів, Представництва Європейської Комісії в Україні.
Організаційний комітет конкурсу:
Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості
Центр європейської інформації
Управління у справах сім'ї та молоді Кіровоградської облдержадміністрації

Поштова адреса для надсилання робіт:
Конкурс «Конфіденційність у нашому житі»
Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості
вул.. Калініна, 36
індекс 25006
м. Кіровоград
Електронна адреса: ocdut@ukr.net або arualena@yandex.ru
Ознайомитись з матерілами До Міжнародного Дня конфіденційності можна:
на сайті: http://dataprivacyday2010.org/
http://www.youtube.com/watch?v=r5Ojglaly9w&feature
на блозі: alenaar70.blogspot.com