Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

среда, 19 января 2011 г.

Міжнародний день конфіденційності

Конфіденційність (англ. confidentiality, privacy) — властивість не підлягати розголосові; довірчість, секретність, суто приватність, секретність.
Захист інформації від несанкційонованого доступу - одна із найважливіших сучасних проблем роботи на персональному комп’ютері. Конфіденціальність оброблюваної інформації на персональному комп’ютері за необхідності може бути забезпечена рядом заходів. Найпростіший із них - встановлення паролів. Часто цей захід стає ненадійним з вини самих користувачів, оскільки для легкого запам’ятовування пароля вони обмежуються: уведенням свого імені, загальновживаними словами, своє ім’я, записане у зворотному напрямі літер тощо. У результаті дві третини паролів розкриваються нескладним перебором із списку 200…300 слів, що робиться за допомою спеціальних програм досить швидко.
Для надійного засекречення особливо відповідальної інформації на персональному комп’ютері потрібно звертатись до професіоналів. Слід брати до уваги, що інформація із персонального комп’ютера може бути отримана такими способами:без контакту із персональним комп’ютером за рахунок “зняття” і розшиврування електромагнітного випромінення при його роботі (особливо при випроміненні старих дуже “фонуючих” моделей дисплеїв);
при несакціонованому доступі до персонального комп’ютера безпосередньо, або через комп’ютерну мережу; цього можна досягнути як через халатність користувача (повідомлення свого паролю іншій особі), так і за допомогою спеціальних програм, які “ламають” паролі;
при доступі до носіїв інформації, на яких раніше була записана конфіденціальна інформація.
Беручи до уваги, що інформація пересилається комп’ютерними мережами у незашифрованому вигляді, для забезпечення її конфіденціальності при передачі лініями зв’язку рекомендується використовувати спеціально розроблені для цього пакети програм.
Розумним вважається таке кодування інформації, при якому не вдається її розшифрувати на протязі часу її використання. Для кодування використовуються як програмні продукти, так і апаратні засоби.

Комментариев нет:

Отправить комментарий