Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

среда, 31 августа 2011 г.

Євроклуби Кіровоградщини цікаво і насичено провели літо 2011 року.

«Багатогранне відчуття переповнює серця, творяться нові мрії та зустрічі, здійснюються бажання, фонтаном б’ють емоції»,- такі чудові відгуки залишили євроклубівці Кіровоградщини після насиченого враженнями літа 2011.
Найактивніші члени Ради євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ були запрошені до тематичного загону літнього табору «Бригантина» де мали можливість відпочити, спілкуватись та будувати спільні плани на майбутній навчальний рік. Найбільш цікавими були організовані у рамках загону та усього табору концерти, конкурси, змагання. Протягом 21 дня діти і дорослі(керівники євроклубів - вожаті тематичного загону) відпочивали, сміялись, розважались, купались у чудовій річці Синюха, проводили цікаві заходи, тематичні дискотеки.
Фото заходів можна переглянути тут: https://plus.google.com/welcome?gpinv=AGXbFGwmMUWynOIey8QntaooRPLaZYiUizg7rR4EBgGtbabvek05BtRNDSi65eK-oDT_kPmkk0eW08KlQD7VMZdnNnnhFslCj3vHXwMewpkmvxLpja8T77k#photos/117136457156366442080/albums/5646578245544245649
Чотири представники євроклубів нашого регіону, а саме: Лисонь Олександра, Мелінов Денис, Максимов Роман, Яна Сапожникова (Євроклуб «Надія» КОЦДЮТ та Євроклуб «Єдність» Гімназії №9), в рамках проекту Європейського Союзу "Підтримка Євроклубів в Україні у 2011 році" узяли участь в підсумковому літньому таборі Бахчисарайського району АР Крим, який став заключною подією в рамках цього проекту. Проект за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні виконувала Всеукраїнська громадська організація “Українська асоціація європейських студій”. Під час перебування у таборі учасники євроклубів мали можливість обміну досвідом та заохочення мережевої співпраці між найбільш активними євроклубами з 14 областей України – учасниками цьогорічного проекту ЄС, а також планування подальшої мережевої діяльності Євроклубів України. Євро-табір відкривав Золтан Салаї, керівник відділу політики, преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні, разом з яким євроклубівці обговорили питання участі молоді в реалізації європейського вибору України, а також практичні результати проведених ними регіональних тренінгів з волонтерства, що були присвячені Європейському року волонтерства. Під час табору учасники євроклубів будували нові команди, вчилися скаутським навичкам, здійснили підйом на Мангуп-кале, збирали сміття у пакети, чим допомогли місцевій екології, побували на екскурсії по руїнах Херсонесу, дізнавались про стародавню історію Криму, насолодились купанням у Чорному морі, обмінювались власним досвідом євроклубівської діяльності та участі в європейських програмах для молоді. Наші активні євроклубівці отримали призи та заохочувальні подарунки від Представництва ЄС в Україні.
Фото заходів можна переглянути тут: https://plus.google.com/welcome?gpinv=AGXbFGwmMUWynOIey8QntaooRPLaZYiUizg7rR4EBgGtbabvek05BtRNDSi65eK-oDT_kPmkk0eW08KlQD7VMZdnNnnhFslCj3vHXwMewpkmvxLpja8T77k#photos/108812490178607700320/albums/5644413760453376305/5644413760435563378
Представники найактивнішої молоді євроклубів Кіровоградщини відвідали Міжнародний дитячий табір у м. Колобжег (Польща). Назавжди дітям запам’ятається екскурсія до морського маяка, рибацького та морського порту, яхтового клубу, міського музею у Колобжегу, екскурсія до столиці Західнопоморського воєводства – м. Щецин, столиці Німеччини – м. Берлін, яскраві концерти у рамках Міжнародного фольклорного фестивалю. І, звичайно, дружба української та польської молоді залишиться з нами на усі роки.
Фото заходів можна переглянути тут: https://plus.google.com/welcome?gpinv=AGXbFGwmMUWynOIey8QntaooRPLaZYiUizg7rR4EBgGtbabvek05BtRNDSi65eK-oDT_kPmkk0eW08KlQD7VMZdnNnnhFslCj3vHXwMewpkmvxLpja8T77k#photos/117136457156366442080/albums/5646581571588724593
Табір моєї мрії.
Особисто мені табір дуже сподобався. По-перше, це нові і цікаві знайомства, а по-друге, атмосфера табору була дуже дружня. Вразила мальовнича гірська природа. Кожен проведений день у таборі був різноманітним. Сумувати не доводилось, було багато цікавих заходів на європейську тематику. Особливо запам’ятався «Євротеатр» та «Євроквест». Дуже цікавим було спілкування з Представником ЄС та обговорення з ним нагальних проблем.
Лисонь Олександра,
Євроклуб «Надія»
Кіровоградського ОЦДЮТ


Корисний досвід.
Особливо сподобалась неформальна обстановка та атмосфера табору. Особливої уваги, на мою думку, заслуговує «Євротеатр» та гра «показуха». Цікаво, що більше 15 хвилин зайняло відгадування юних європейців та їх координаторів таке усім знайоме слово - «толерантність». Безперечно цікавим досвідом було проведення «Євроквесту», навчання скаутській справі та підкорення гірської вершини Мангуп-Кале.
Маю надію, що це не остання зустріч такого формату.
Мелінов Денис,
Євроклуб «Єдність»
Кіровоградська Гімназія №9

Незабутні враження.
За час перебування у літньому таборі ми здобули багато досвіду у проведенні тренінгів та рольових ігор. Спілкуючись з учасниками активних євроклубів України ми отримали безліч позитивних вражень та вирішили кілька нагальних питань, які стосуються не лише координаторів євроклубів, а й самих учасників. Дуже цікавим був екологічний похід на Мангуп-Кале, під час якого ми дізнались про стародавню історію цього місця та зробили його чистішим. Запам’яталась екскурсія на руїни міста Херсонес та купання у Чорному морі. З нетерпінням чекатиму наступної зустрічі з новими друзями з євроклубів України.
Романов Максим,
Євроклуб «Єдність»
Кіровоградська Гімназія №9

Комментариев нет:

Отправить комментарий