Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

понедельник, 15 ноября 2010 г.

толерантність, як обличчя сучасного світу

16 листопада
Міжнародний день толерантності
Міжнародний день толерантності урочисто був проголошений „Декларацією принципів толерантності”, затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.
У статті 6 Декларації зазначено: „З метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно ”.
1996 р. Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-учасникам щорічно святкувати Міжнародний день, присвячений терпимості, проводячи цього дня заходи щодо поширення ідей толерантності, орієнтовані як на навчальні заклади так і на широку громадськість.
Цього дня за традицією у Європі та США проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.
Толерантність - це здатність без агресії сприймати думки, поведінку, форми самовираження та спосіб життя іншої людини, які відрізняються від власних. Толерантність означає доброзичливе та терпиме ставлення до чогось. Основою толерантності є відкритість думки та спілкування, особиста свобода та поцінування прав та свобод людини.
Толерантність означає активну позицію людини, а не пасивно-терпиме ставлення до навколишніх подій, тобто толерантна людина не повинна бути терпима до порушення прав людини чи маніпуляцій та спекуляцій. Те що порушує загальнолюдську мораль не повинно сприйматись толерантно.
Толерантність є доволі тонкою категорією, якої безумовно потрібно дотримуватись, оскільки вона визначає моральний, суспільний і демократичний розвиток суспільства.
15-21 листопада 2010 року Мережа центрів європейської інформації України за підтримки Міжнародного фонду „Відродження” проводить Європейський освітній тиждень.
Мета акції - донести до українців інформацію про європейські освітні проекти та інтеграцію України до європейського освітнього простору. Інформаційним партнером в проведенні Європейського освітнього тижня виступає проект «Teraz Wrocław» (Вроцлав, Польща).
Протягом тижня 11 центрів європейської інформації в регіонах України проведуть:
• скайп-конференції та зустрічі з „живими книгами” – особами, які з власного досвіду розкажуть про навчання, стажування та волонтерство за кордоном;
• виставки, кінопокази, презентації програм навчання та стажуваня за кордоном;
• презентації програм неформального навчання та волонтерства;
• консультування з Інтернет-пошуку міжнародних стипендій та грантів від міжнародних представництв та фондів, а також курсів та тренінгів, програм навчання, необхідних для подальшого кар’єрного росту;
• дискусії та дебати щодо реформування вищої освіти та інтеграції України до європейського освітнього простору;
• зустрічі з представниками українських навчальних закладів, які впроваджують європейські стандарти освіти.

Під час Європейського тижня освіти можна буде побувати на презентаціях проекту "Teraz Wrocław", виставках, присвячених вроцлавським вищим навчальним закладам та можливостям навчання у них, за допомогою скайпу поспілкуватися із представниками проекту та найголовніше - дізнатися про життя та навчання у Вроцлаві із перших вуст.
Україну та Польщу пов'язують спільна історія, близькі традиції та ментальність. Кажуть, що мова — то живе серце нації, а найвища форма буття мови — поезія.
З 15 по 19 листопада в Кіровограді проходить Фестиваль національних культур „Степова веселка”. Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує відвідати заходи, організовані разом з місцевими національно-культурними товариствами.
16 листопада о 12:00 у відділі краєзнавства розпочнеться літературно-музична композиція, присвячена творчості нашої землячки, поетеси з Новоукраїнки Поліни Коган, захід організований спільно з єврейською общиною.
Тож, відчути красу і велич поетичних рядків — означає пізнати душу народу. У вівторок, 16 листопада о 17:00 бібліотека та об'єднання поляків Кіровоградщини Товариство „Полонія” запрошують на вечір лірики „Музика польського слова”, який відбудеться у Польському культурному центрі (відділ читальних залів, ІІІ поверх), усіх, хто цінує польську культуру, усіх, закоханих у Слово і Музику. Під час зустрічі у дружньому колі Ви зможете почути ліричні рядки улюблених польських поетів мовою оригіналу та в українських і російських перекладах, переглянути літературно-музичні композиції. Ви також матимете можливість ознайомитися з матеріалами книжкової виствки «200 років польської поезії», яка розкриває грані творчості польських митців слова, знаних і сучасних, — Адама Міцкевича, Юліана Тувіма, Яна Кохановського, Ярослава Івашкевича, Віслави Шимборської та інших.

Комментариев нет:

Отправить комментарий