Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

среда, 21 сентября 2011 г.

Підготовчі курси Київського Міжнародного університету

ЗАПРОШУЮТЬСЯ УЧНІ 10-11 КЛАСІВ м.Кіровограда та Кіровоградської області
НА ПІДГОТОВЧІ КУРСИ
КИЇВСЬКОГО МІЖНАРОДНОГО УНІВЕРСИТЕТУ!
• ДОДАТКОВА ОСВІТА!
• ПІДГОВКА ДО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ!
• ПІДГОВКА ДО ВСТУПУ ВУЗи УКРАЇНИ!
• ГАРАНТОВАНИЙ ВСТУП ДО КиМУ!


ДОВІДКИ ПО ТЕЛ.:0501725751; 561140; 0976874812 - e-mail: arualena@yandex.ru

Рада євроклубів Кіровоградщини запрошує

Рада євроклубів Кіровоградщини Кіровоградського обласного ЦДЮТ запрошує до творчої співпраці молодь міста Кіровограда та області.
До спільної роботи можна приєднатись останньої п’ятниці кожного місяця.
За довідками звертатись за адресою: м. Кіровоград, вул. Калініна,36, каб.305 або за
e-mail: arualena@yandex.ru.

Англійський клуб для молоді

Запрошуються діти, їхні батьки та викладачі, які бажають вивчати англійську мову та творчо співпрацювати із волонтером Корпусу Миру в Україні - Лідією Фрост.
Англійський клуб буде працювати в Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості .
За довідками звертатись за адресою: м. Кіровоград, вул. Калініна,36, каб.305 або за
e-mail: lydfrost@gmail.com.

понедельник, 12 сентября 2011 г.

"Залучення молодіжних європейських клубів до збереження історичної пам'яті в Україні".

Українська асоціація європейських студій, за підтримки Міжнародної громадської організації "Міжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність", оголошує конкурс на участь в тренінгу в рамках проекту "Залучення молодіжних європейських клубів до збереження історичної пам'яті в Україні".

Проект має на меті залучити Євроклуби України до діяльності зі збереження історичної пам'яті щодо жертв нацизму, розвитку міжгенераційного та міжкультурного діалогу, подолання соціальної ізоляції жертв націонал-соціалізму й тоталітаризму, самотніх людей похилого віку, і створення електронного фонду живої пам’яті про Другу світову війну.

Друга світова війна - масштабна подія, яка і до цього часу викликає багато протиріч в українському суспільстві. Аби збагатити соціальну історію, відтворити повсякденне життя, ментальність "простих людей", що є недоступним в "традиційних" джерелах, головним методом, яким будуть користуватись євроклубівці-учасники проекту, буде "усна історія". Це є метод організації усної інформації учасників або свідків події, фіксованої збирачами інформації. При чому, структуроване спілкування із свідками історичних подій є не тільки цінним джерелом нових знань про минуле, але й відкриває перспективи якісно кращого розуміння історії молодим поколінням, та нових інтерпретацій відомих вже фактів.

Під час початкового тренінгу, що проводитиметься 29 жовтня 2011 року в м. Київ в форматі творчої майстерні, учасники проекту більш глибоко познайомляться з методом "усної історії". Представники запрошених Євроклубів також отримають корисні навички, які дозволять їм найбільш ефективно брати участь в проекті, а отже - боротись за головний приз - відеокамеру.

Конкурсний відбір: Запрошуємо зацікавлені Євроклуби ознайомитись з методичними рекомендаціями, підготувати опитувальник і провести пілотні інтерв'ю (2-3) зі свідками подій Другої світової війни. Пакет документів на конкурс має складатись із супровідного листа, аудиофайлів, та текстових файлів інтерв'ю. Супровідний лист має, зокрема, описувати мотивацію Євроклубу на участь в проекті, інформацію про проведену роботу (підготовка опитувальника, інтерв'ювання, волонтерська допомога респондентам, тощо), контактні дані опікуна та 1-2 найактивніших учасників Євроклубу, що здійснили цю роботу. Матеріали просимо надіслати на е-пошту: iremember.org.ua@gmail.com не пізніше 16 жовтня 2011 року.

Методичні рекомендації доступні на сайті проекту iRemember.org.ua. Із запитаннями щодо проекту запрошуємо звертатись до Вікторії Калашнікової, керівника проекту, к.і.н., за телефоном: +38 (099) 706 53 33.

Текстовий файл оголошення Ви можете знайти за цим посиланням:http://goo.gl/MrJik

Методичні рекомендації: http://goo.gl/BGie1

Програма FLEX для молоді Кіровоградщини

Управління освіти і науки обласної державної адміністрації повідомляє, що 24 вересня 2011 року о 10:00 відбудеться відбір претендентів на участь у “Програмі обміну майбутніми лідерами”, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією “American Councils” за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма дає можливість українським школярам навчатися у школах в США, проживаючи в американській родині протягом одного навчального року.
Відбір претендентів здійснюватиметься шляхом відкритого конкурсу, що проходитиме за адресою, м. Кіровоград, вул. Володарського, 25, Кіровоградський Колегіум.
Вимоги до конкурсантів:
дата народження з 01 січня 1995 по 15 липня 1997 року;
навчання в 8, 9 або 10 класі школи;
гарне володіння англійською мовою;
українське громадянство;
конкурсант не мав перебувати у США більше ніж три місяці впродовж останніх п’яти років.
До участі в конкурсі також запрошуються діти з обмеженими фізичними можливостями, які народилися в період з 15 березня 1994 по 15 липня 1997 року. Дітям з обмеженими фізичними можливостями необхідно попередити про свою участь київське представництво “American Councils” для створення належних умов тестування.
При собі необхідно мати: оригінал свідоцтва про народження, підписану одним із батьків учасника конкурсу згоду на персональну обробку персональних даних, фотокартку 3 х 4 (2011 року), ручку.
За детальною інформацією щодо участі в програмі рекомендуємо звертатися за телефонами у Києві: (044) 289-39-52, 289-39-53, e-mail: flex@americancouncils.org.ua, у Кіровограді - тел.. 24 98 25, 32,25 56

воскресенье, 4 сентября 2011 г.

Безкоштовна вища освіта в Університеті Кембриджу

Університет Кембриджу подовжує Українську стипендіальну програму та починає прийом заявок на 2012/13 навчальний рік
"Кількість вступних заявок з України значно збільшилась. Багато молодих людей, які не можуть самостійно сплачувати за навчання в Університеті Кембриджу, нині знають, що вони мають шанс навчатись безкоштовно, завдячуючи Українській стипендіальній програмі", – повідомила доктор Емма Віддіс, керівник кафедри славістики в Університеті Кембриджу.

"Ми раді, що ця програма виконує своє головне призначення – надати найбільш талановитій українській молоді можливість здобути таку престижну освіту та досягнути вершин у сфері своєї професійної діяльності", - додала вона.

Українська стипендіальна програма заснована в 2010 році за ініціативи та фінансової підтримки Дмитра Фірташа. В 2012/2013 навчальному році стипендіальна допомога буде надана 5 студентам для проходження однорічного навчання у магістратурі Університету Кембриджу за одною з 50 гуманітарних спеціальностей.

Претенденти повинні мати або здобути найближчим часом академічну освіту, а також на високому рівні володіти англійською мовою.

Прийом вступних заявок триває з 1 вересня 2011 року до 2 грудня 2011 року.

Стипендія буде покривати оплату навчання та проживання в Університеті, а також інші витрати, в залежності він фінансових потреб студента.

Більш детальна інформація про Українську стипендіальну програму в Університеті Кембриджу доступна на сторінці: http://www.cambridgetrusts.org/partners/dmitry-firtash.html

Програма обміну школярів FLEX на 2012/2013 рік

Протягом осіннього періоду 2011 року на теренах України проводитиметься набір школярів за програмою "Програма обміну майбутніх лідерів" (FLEX), що надає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись в США
FLEX – програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією "Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім’ї. Далі наводиться порядок відбору школярів до участі у програмі.

Перший тур відбору програми обміну школярів FLEX

Цього року в Україні буде 24 центри тестування. Працівники, що проводитимуть тестування, виїжджатимуть до кожного з цих центрів. Учні 8, 9 та 10 класів, які народилися в період від 1-го січня 1995 до 15 липня 1997 року, матимуть змогу проходити тестування в найближчому до них центрі тестування.

Також запрошуються учні з обмеженими фізичними можливостями 8, 9, 10 та 11 класів, які народилися в період від 15 березня 1994 року до 15 липня 1997 року. Ці учні запрошуються до найзручнішого для них місця тестування. Конкурс для учнів з обмеженими фізичними можливостями проходить окремо від загальної групи, вони змагаються між собою. Учні отримують інформацію про програму через листи до школи та засоби масової інформації. Всі бажаючі брати участь у конкурсі мають прийти на місце тестування в час та день, оголошений заздалегідь.
Процес тестування у кожному з центрів починається із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур – це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай результати першого туру відомі в день його проведення.
Другий тур відбору програми обміну школярів FLEX

Учасники, які пройшли у другий тур, складатимуть стандартизований тест з англійської мови, який виявляє рівень знань мови. Цей тест складається з аудіювання та письмової частини. Відповідаючи на запитання, потрібно вибирати правильну на ваш погляд відповідь серед запропонованих. Учасники другого туру також писатимуть три невеликих твори на задані теми. Другий тур, як правило, відбувається через 1-2 дні після першого туру. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією.

Третій тур відбору програми обміну школярів FLEX

Третій тур відбувається через 3-6 тижнів після проведення другого туру. Співробітники організації "Американські Ради з Міжнародної Освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) знову приїжджають до центрів тестування для проведення третього туру серед учасників, яких було відібрано незалежною міжнародною комісією.

Перед третім туром проводиться зустріч з батьками та учасниками. На цій зустрічі працівники American Councils більш детально розповідають про програму та пояснюють, які витрати покриває програма учаснику. Учасники третього туру отримують анкети. Кожна форма цієї анкети детально роз’яснюється учасникам та їх батькам.

На заповнення анкет надається два тижні, після цього терміну вони мають бути повернені до офісу American Councils у м. Києві. Після зустрічі всі учасники третього туру писатимуть два невеликих твори англійською мовою. З кожним учасником проводитиметься індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами, а також вони братимуть участь у роботі груп, що складаються з 5-8 учнів.

Заключний етап відбору програми обміну школярів FLEX

Після отримання анкет від усіх учасників, документи учасників третього туру відсилаються до Вашингтону для розгляду міжнародною незалежною комісією. Фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у квітні 2012 року. На даний час точна кількість фіналістів та альтернативних кандидатів, які будуть визначені цього року, невідома. Минулого року було відібрано 210 фіналістів та 40 альтернативних кандидатів програми. Після оголошення результатів учасники програми займаються підготовкою необхідних документів для отримання американської візи. Протягом червня та липня кожен з учасників обов’язково проходить програму передвиїзної орієнтації, яка зазвичай проводиться у Києві. Фіналісти програми, обрані в квітні 2012 року, вирушать до Сполучених Штатів Америки у серпні 2012 року, в Україну повернуться у травні-червні 2013 року.
За додатковою інформацією ви можете звернутись до American Councils:
Київ, вул. Еспланадна, 20, 6-й поверх
тел.: (044) 289-39-52, 289-39-53, 289-39-77, 289-39-78
e-mail: flex@americancouncils.org.ua
http://vkontakte.ru/club11314235
Програма FLEX є безкоштовною та відкритою для всіх бажаючих. Для того, щоб взяти участь у тестуванні у 2011 році, учасники мають відповідати наступним критеріям:

Дата народження з 01.01.1995 по 15.07.1997;
Навчатися в 8, 9 або 10 класі школи;
Вивчати англійську мову;
Українське громадянство;
Конкурсант не мав перебувати у США більш ніж три місяці впродовж останніх п'яти років.
Що необхідно мати при собі для участі у конкурсі:

оригінал свідоцтва про народження;
підписану одним з батьків учасника конкурсу згоду на обробку персональних даних (цей документ буде доступний з 4 вересня на нашому вебсайті) УВАГА! Школярі, які не матимуть цього документа у день проведення конкурсу до тестування допущені не будуть!;
фотокартку 3 х 4 (2011 року);
ручку.
Ми радимо кандидатам проходити тестування у тест центрі що є найближчим до їх місця проживання. Якщо кандидати пропустили дату тестування у найближчому тест-центрі, вони можуть пройти тестування у будь-якому тест-центрі, що залишається. Апліканти, що спробують пройти тестування у більш ніж одному тест-центрі, будуть дискваліфіковані!

Test Center Name

Date of Competition

Time

Place of Competition

Cherkasy

10 вересня

10:00

м. Черкаси,

вул. Святотроїцька, 68,

Перша міська гімназія

Chernivtsi

10 вересня

10:00

Чернівці, проспект Незалежності, 88,

Гімназія № 7

Donetsk

10 вересня

09:00

м. Донецьк,

вул. Пінтера, 20,

Гімназія № 92

Ternopil

10 вересня

09:00

м. Тернопіль,

вул. Камінна, 2, ЗОШ № 5

Chernihiv

TBD

TBD

TBD

Zhytomyr

TBD

TBD

TBD

Rivne

TBD

TBD

TBD

Vinnytsya

17 вересня

09:00

м. Вінниця, вул. Келецька, 89, школа № 25

Luhansk

TBD

TBD

TBD

Lutsk

TBD

TBD

TBD

Mykolayiv

TBD

TBD

TBD

Kirovohrad

TBD

TBD

TBD

Zaporizhzhya city

TBD

TBD

TBD

Zaporizhzhya oblast

TBD

TBD

TBD

Kyiv

TBD

TBD

TBD

Kharkiv Disabled

TBD

TBD

TBD

Kharkiv

TBD

TBD

TBD

Khmelnytskyy

TBD

TBD

TBD

Kherson

TBD

TBD

TBD

Lviv oblast

TBD

TBD

TBD

Lviv

TBD

TBD

TBD

Sumy

TBD

TBD

TBD
Poltava

TBD

TBD

TBD

Dnipropetrovsk

TBD

TBD

TBD

Ivano-Frankivsk

TBD

TBD

TBD

Odesa Disabled

TBD

TBD
TBD





Odesa

TBD

TBD

TBD





Simferopol

TBD



TBD

TBD

пятница, 2 сентября 2011 г.

Увага! Конкурс!

В цьому році ми знову раді запросити вас взяти участь у Всеукраїнському змаганні для школярів з європейської інтеграції EUROPA NOSTRA та дізнатись більше про Європу, Європейський Союз, європейську інтеграцію, співпрацю між Україною та ЄС та про можливості, які надаються українцям європейськими молодіжними та освітніми програмами.

Головною нагородою для переможців є "Європейські канікули" - можливість відвідати "столицю" Європейського Союзу Брюсель та ознайомитись з інституціями та організаціями ЄС.

Змагання складається з двох етапів.

Перший етап – регіональний. Учасникам необхідно зареєструватися та виконати он-лайн тест. Реєстрація розпочинається з 1 вересня і триватиме по 30 листопада 2011 року. За ці три місяці необхідно зібрати команду, зареєструватись для участі і виконати онлайн тест. Інтернет-тест відбудеться на початку грудня 2011 року. Переможців визначє комп'ютерна програма.

Другий етап – фінальний - відбудеться навесні 2012 року. До участі у фіналі запрошуватимуться команди учасників, які наберуть найбільше балів під час першого етапу. Фінал відбуватиметься протягом двох днів. Командам-учасницям пропонуватиметься презентувати одну з країн ЄС та взяти участь в політичних дебатах, презентуючи молодіжний проект, спрямований на покращення співпраці між ЄС та Україною. Переможців визначатиме незалежне журі.

У змаганні можуть брати участь школярі 8-11-х класів у віці від 14 років. Кількість команд від однієї школи/класу не обмежена. Детальні умови змагання, будь ласка, дивіться на сайті www.europanostra.info в розділі "змагання".

Проект реалізовується за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження" в співпраці з Мережею центрів європейської інформації України та Українською мережею європейських клубів.

Якщо у вас виникатимуть запитання, будь ласка, пишіть або дзвоніть в Донецький молодіжний дебатний центр за тел. (062) 385 98 39; 345 77 90 або електронною поштою debate@cent.dn.ua.

Збирай друзів! Реєструйся на www.europanostra.info! Перемагай! Подорожуй до Європейського Союзу!

проект "Моя незалежність: 20-річні про права людини в 20-річній Україні"

Центр освітніх ініціатив та тренерська група «Діалог» запрошують взяти участь у проекті, присвяченому баченню двадцятирічними своїх прав і можливостей у двадцятирічній Україні.

Шукаємо 4-особові групи авторів, яким цікаво описати за допомогою текстів і фотографій, як в Україні забезпечуються можливості молодих людей щодо реалізації своїх прав на освіту, свободу самовираження та поваги до людської гідності з точки зору соціальної інтеграції/соціальних виключень.

Що відбуватиметься в рамках проекту?

- до 18-го вересня приймаємо зголошення від потенційних авторів, які хочуть розкрити тему за допомогою текстів, фотографій та мультимедійних засобів;
- 1-5 жовтня у Львові відбудеться творча майстерня на тему прав людини, соціального включення молоді та планування публікації проекту;
- протягом жовтня-листопада учасники працюватимуть над текстами і презентаціями;
- орієнтовно 24-27 листопада відбудеться спільна зустріч авторів матеріалів та їхніх героїв, під час якої учасники остаточно визначаться з форматом публікації та презентаціями результатів роботи;
- протягом грудня 2011 – лютого 2012 учасники матимуть змогу презентувати результати проекту у різних регіонах України;
- пізніше плануємо випустити англійську версію публікації і розповсюдити її в інших країнах.

Які ролі учасників – автори і їхні герої
Авторами проекту запрошуємо стати творчих та активних молодих людей та їхніх опікунів / людей, які працюють з молоддю, які:
- вміють або хочуть навчитися писати цікаво і змістовно;
- цікавляться темою прав людини і соціальних включень;
- готові працювати в команді;
- відкриті до нового та іншого;
- активні у своєму середовищі;
- готові працювати з темами, які часто є закритими для суспільства;
- готові підготувати матеріали та провести презентації результатів проекту.

Формальні умови:
- автори мають бути готові до участі у всіх компонентах проекту (дві творчі майстерні, пошук у своїй місцевості та інтерв’ювання 20-річних осіб, які якнайповніше представляють різні суспільні групи);
- автори мають організуватися у 4-особові групи, бажано за регіональною ознакою;
- автори є молодими людьми у віці від 16 років або людьми, що мають досвід роботи з молоддю;
- один представник групи має виконувати роль координатора (повнолітня особа).
Герої проекту – це молоді люди, народжені у 1991 році, життєвими історіями яких ілюструватиметься тематика права на освіту, свободу самовираження та поваги до людської гідності.

- Кожна група може довільно обирати собі мінімум чотирьох героїв, про яких писатиме. Герої повинні представляти різні частини українського суспільства, зокрема і групи, які перебувають у стані або перед загрозою соціальних виключень.
- Герої мають погодитися на публікацію їхньої історії, за можливості – взяти участь у листопадовій зустрічі проекту. Публікація проекту міститиме двадцять історій.
- Люди, які народжені 1991 року, теж можуть бути авторами, але їхніми героями має бути хтось інший.
Які фінансово-організаційні умови?
Участь у проекті є безкоштовною, організатори забезпечують харчування та проживання під час заходів та компенсовують витрати на проїзд.
Як відбиратимуться автори?
Для того, щоб стати учасником проекту слід подати:
- мотиваційний лист у довільній формі (до 2500 знаків), в якому коротко представити себе, вказати контактні дані, досвід у написанні текстів, ідеї щодо поширення результатів проекту (презентації брошури). У мотиваційному листі прохання вказати, у кого з двадцятирічних ви б хотіли взяти інтерв’ю.
- До мотиваційного листа можна додати копії своїх публікацій чи неопубліковані прозові тексти журналістського характеру.
- Файли з документами слід називати латинськими літерами відповідно до свого прізвища (Petrenko.doc, Petrenko.jpeg тощо), одним архівом від групи.

Зголошення приймаються до 18 вересня 2011 р. включно на адресу eic.lviv@gmail.com
Результати відбору будуть оголошені до 17 год. 21 вересня 2011 р. і розміщені на Інтернет-сторінці www.dialog.lviv.ua та на фейсбуці тренерської групи «Діалог» www.facebook.com/dialog.training


З додатковими питаннями прохання звертатися до керівника проекту Олени Шинаровської та на сторінку Тренерської групи «Діалог» у facebook у коментарях під оголошенням у розділі «Нотатки».
Контакт:
Олена Шинаровська, керівник проекту
тел. 032 – 297 18 57, eic.lviv@gmail.com


Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Відкритий конкурс Учасники міжнародного навчального курсу для молодіжних лідерів «Міжкультурний сприяння для запобігання дискримінації"

Відкритий конкурс Учасники міжнародного навчального курсу для молодіжних лідерів «Міжкультурний сприяння для запобігання дискримінації"

Молодіжним лідерам з України, Польщі, Білорусі, Румунії, Молдови та Росії (околиці з України), пропонується брати участь в міжнародному навчальному курсі "Міжкультурне сприяння для запобігання дискримінації", який відбудеться 09-15 жовтня 2011 в місті Суми, Україна. Проект реалізується Центром європейської ініціативи НУО (м. Суми, Україна) та Щасливе дитинство Foundation (Люблін, Польща) за підтримки Європейського молодіжного фонду Ради Європи.
Проект спрямований на запобігання дискримінації та конфліктів, викликаних міжкультурним непорозумінням щодо національних меншин зокрема, шляхом сприяння міжкультурному діалогу.
Цілі навчального курсу є:
- Підвищення обізнаності про необхідність запобігання дискримінації і забобонів міжкультурних конфліктів серед молоді;
- Методи міжкультурного сприяння, які будуть сприяти використанню і поширенню цієї технології в майбутньому;
- Зламати стереотипи, поліпшити ставлення до національних меншин, шляхом прийняття ініціатив, здійснюваних учасниками проекту в їх громадах;
- Встановити зв'язок та подальшу співпрацю між представниками організацій з країни проекту, планування майбутніх проектів.
Основний метод, який буде використовуватися в рамках навчального курсу є сприяння міжкультурного діалогу. Діяльність буде грунтуватися на неформальному навчанні та активній участі, в тому числі деякі інструменти, розроблені Радою Європи в галузі прав людини. У навчальних програмах будуть використовуватись такім елементи, як методи спрощення роль посередника в міжкультурного конфлікту, ефективного міжкультурного спілкування і полегшення, безконфліктне спілкування, моделювання діяльності меншин і більшістю співробітництва, коренів і типів міжкультурних конфліктів, бар'єрів і способи вирішення конфліктів, мова вирішення конфліктів, подальший розвиток ініціатив.
Вимоги до учасників:
- Вік: 18-30 років;
- Молодіжні працівники та молодіжні лідери;
- Мають можливість помножити отримані знання;
- Що мають велику мотивацію і ентузіазм;
- Досвід роботи в НУО, менеджмент, управління ініціативних груп;
- Знання англійської мови - середній.

Організатори покривають проживання, харчування та 70% транспортних витрат для учасників навчального курсу (в рамках обмеженого бюджету для кожної країни, що бере участь в навчальний курс).
Вартість участі в навчальному курсі складає 15 євро.

Щоб взяти участь у навчальному курсі, будь ласка, заповніть онлайн-заявку:https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dFdDMUR3YTVPVTl1THdnV3RqanVJaVE6MA#gid=0

Крайній термін подачі заявок: 5 вересня 2011 року.
Якщо вам потрібна допомога, є питання або потрібна додаткова інформація, будь ласка, звертайтесь:
Юлія Sakunova (Центр європейських ініціатив www.eu.sumy.ua), телефон: +38 099 641 41 85 (моб.), адресу електронної пошти: j.sakunova.cei @ gmail.com.

Прийми участь у молодіжному обміні!


Запрошуємо до участі у молодіжному обміні >. Обмін буде проходити в Москві (Росія), і триватиме з 28 листопада по 5 грудня 2011 року (включно з днями подорожі). В семінарі візьмуть участь 30 молодих людей (по 5 учасників із кожної країни) з Нідерландів, Росії, Україні, Румунії, Кіпру та Ізраїлю. Семінар фокусується на дискримінацію щодо мігрантів і етнічних меншин у європейських країнах.

Вимоги до учасників: вік від 18 до 25 років, знання англійської мови та участь у всіх заходах проекту. Перевага надаватиметься молоді, яка у своєму житті стикалась із соціальною нерівністю або мала менше можливостей у зв'язку з етнічними, культурними, соціально-економічними перешкодами.


Внесок учасника - 30 % вартості проїзду до місця проведення заходу, решта витрат на проїзд, харчування і і проживання покривається з коштів проекту.


Просимо надсилати заявки для участі на поштову скриньку волонтерських програм Ценру освітніх ініціатив wolontariat@ukr.net.

Творческая стипендия в рамках реализации программы «Гауде Полония»

Заявления для участия в программе на следующий календарный год принимаются до 15 октября. Программа также непосредственно задействована в оказание поддержки в развитии взаимодействия в области культуры между Польшей и соседними странами региона Центральной и Восточной Европы.

Стипендиальная программа Министра культуры и национального наследия Республики Польша «Гауде Полония» была учреждена в 2003 году Министром культуры и национального наследия Вольдемаром Домбровским. Изначально распространение программы рассматривалось лишь на Беларусь и Украину, однако, начиная с 2005 года, география вовлеченных государств была расширена на весь регион Центральной и Восточной Европы (ЦВЕ).

Творческая стипендия в рамках реализации программы «Гауде Полония» (в отличие от государственной образовательной стипендии, которая присуждается Министром национального образования Польши) присуждается Министром культуры и национального наследия Республики Польша для молодых артистов, деятелей культуры и переводчиков польской литературы. Обучение, которое реализуется ежегодно с 1 февраля по 31 июля, призвано позволить молодым артистам из стран региона ЦВЕ лучше узнать польскую культуру, а также совершенствовать свое творчество под опекой польских деятелей искусства и институтов культуры.

Заявления для участия в программе на следующий календарный год принимаются до 15 октября. Программа также непосредственно задействована в оказание поддержки в развитии взаимодействия в области культуры между Польшей и соседними странами региона ЦВЕ.

Кандидатами на получение стипендии могут быть:
– Художники;
– Литераторы;
– Переводчики с польского языка;
– Музыканты;
– Кинематографисты;
– Искусствоведы;
– Литературные критики;
– Специалисты, занимающиеся охраной памятников;
– Музейные работники.

На соискание творческой стипендии могут претендовать молодые артисты, которые соответствуют следующим требованиям:

* имеют высшее образование;
* возраст не превышает 40 лет (в исключительных случаях 45 лет);
* предоставляют две рекомендации на получение стипендии от деятелей культуры вне зависимости от страны их проживания;
* представляют два произведения своего творчества (в печатном виде или на компакт-диске);
* владеют польским языком в степени, достаточной для элементарного общения.

Размер творческой стипендии составляет 3 тыс. польских злотых (около 1100 дол. США), которая выплачивается Министерством культуры и национального наследия. Проживание в студенческих общежитиях повышенной комфортности (в одноместных номерах), а также выделение творческого куратора и 5 тыс. польских злотых (около 1800 долл.) на приобретение «материалов для творчества» обеспечивается Национальным центром культуры, который, по сути, и является основным координатором по реализации стипендиальной программы «Гауде Полония» (адрес в Интернет – www.nck.pl ).

Пакет документов предоставляется в польские дипломатические или консульские учреждения - http://www.rsci.ru/innovations/grants_for_students/229217.php.

Одновременно копии документов можно выслать в Национальный центр культуры:
Факс: +48 (22) 2 100 104
E-mail: nck@nck.pl

Гранты для школьников по программам зарубежного обмена

Фонд «Интеркультура» проводит конкурс школьников на получение стипендий для участия в программе AFS за рубежом в 2012-2013 учебном году. Подать заявку на участие до 15 октября 2011 года.

AFS работает в 56 странах мира, имеет статус в ООН, ЮНЕСКО, Совете Европы, в России работает при поддержке Министерства Образования РФ. AFS - первая организация в мире, которая придумала и осуществила программу международного обмена.
Условия участия в конкурсе опубликованы на сайте Фонда - http://www.afs.ru/rus_ru/view/4823

Подать заявку на участие можно с 15 июня по 15 октября текущего года.

До 15 ноября текущего года Фонд «Интеркультура» определит финалистов. Информация о финалистах будет размещена на сайте www.afs.ru в разделе «Новости». Все финалисты получат также персональные уведомления на свои электронные адреса. Участники, вышедшие в финал, будут приглашены на личное собеседование с сотрудниками и/или волонтерами Фонда в период между 20 ноября и 20 декабря текущего года.

Время и место собеседования будет определено для каждого участника индивидуально. Окончательное решение о победителях конкурсов будет принято не позднее 1 февраля следующего года. Все победители получат также персональные уведомления на свои электронные адреса.

Детальная информация опубликована на сайте Фонда - http://www.afs.ru/

Дружні взаємини

Топ-10 найбільш дружніх країн Шенгенської зони, до яких українцям найлегше отримати візу, за підсумками 2010 року очолило посольство Болгарії. Рейтинг посольств країн, в яких українцям найпростіше отримати шенгенську візу, склало видання «Дело», використавши звіт Генерального директорату з питань юстиції, свободи та безпеки Єврокомісії.

Найбільш «доброзичливим» щодо українських туристів було визнано посольство Болгарії: показник відмов при видачі національних віз у цю країну становив 0,17%. Загальна кількість запитів до цієї країни минулого року дорівнювала 103,5 тис., а довгоочікувані документи отримали 103,3 тис. українців.

Добре приймають українців у посольствах Австрії, Литви, Швеції, Угорщини. Там рівень відмов не вище, ніж 2%.

Колосальний прорив здійснило посольство Іспанії, якому вдалося скоротити кількість відмов з 14,7% до 2%. За словами учасників туристичного ринку, раніше іспанське посольство ставило відмови, навіть незважаючи на всі необхідні документи і без пояснення причин.

Минулого року за іспанською візою звернулося 31,76 тис. осіб, отримали її 26,7 тис. щасливчиків.

На сусідніх позиціях з Іспанією йде Словенія. Показник відмов при видачі віз до цієї країни дорівнює 2,41%, трохи частіше відмовляють туристам в посольстві Португалії – 2,6%.

Закриває рейтинг Польща. Ця країна в 2010 році не видала візи в 2,91% поданих заявок. Однак саме дипломатична місія Польщі побила рекорд за загальною кількістю видачі віз – на п’ять консульств (Київ, Харків, Одеса, Львів, Луцьк) припало 302,679 тис. віз.

Загальна кількість виданих українцям шенгенських віз збільшилася в 2010 році на 70 тисяч і становила близько 1,1 мільйона.

Конкурс есе на тему жіночого лідерства для дівчат



Жінки становлять більшу частину населення України і є прихованим громадським, політичним та економічним потенціалом країни. Розкриваючи цей потенціал, суспільство отримає змогу ефективно використати надзвичайні інтелектуальні ресурси і досвід жінок. В Україні вкрай мало уваги приділяється молодим дівчатам, що стоять перед різними життєвими виборами.

Суспільство має допомогти їм, дати пораду щодо майбутньої роботи, обрання життєвого шляху.

За умовами конкурсу «DeFiLe по життю» дівчатам пропонується написати есе на тему лідерства - як вони бачать своє майбутнє, як вони планують свою громадську активність, що б вони хотіли зробити для свого населеного пункту і т.д.

Етапи конкурсу «DeFiLe по життю»:

* 7 жовтня - старт конкурсу;
* з 7 жовтня до 07 листопада - прийом есе (есе відправляти за адресою profcom@pit.org.ua.

Публікація есе на сайті буде проходити протягом доби з моменту його отримання);

* з 07 листопада до 07 грудня - онлайн-голосування зареєстрованими на сайті ПІТ.Ua відвідувачами;
* 09 грудня - оголошення переможниць;
* 10 грудня - (до Дня Прав людини) вручення призів.

Вимоги:

* есе має розкривати заявлену тему конкурсу; в есе повинно бути вказано ПІБ автора і місто проживання;
* тільки одне есе від кожної учасниці; формат:. rtf,. txt,. doc;
* не перевищувати 2 сторінок друкованого тексту шрифтом 14 з інтервалом 1,5; обсяг: до 1 Мб;
* есе викладаються після перевірки модератором сайту;
* для участі в конкурсі необхідно поставити галочку «бажаю прийняти участь» на сторінці заходу.

Визначення переможниці:

Перемагає та робота, яка набере найбільшу суму балів при он-лайн голосуванні. Також ПІТ.Ua засновує заохочувальний приз на розсуд Ради профспілки. Переможницю конкурсу чекає цінний подарунок, який буде вручений до Всесвітнього дня прав людини 10 грудня 2011 року.
Контакти

* Лівкович Ірина
* ПІТ.Ua - Українська спілка професіоналів інформаційних, комунікаційних та бізнес технологій
* profcom@pit.org.ua
* +38 095 626 00 26
* http://female.pit.org.ua/

Візит директора Корпусу миру в Україні до Кіровограда

Минулого тижня Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості відвідав директор Корпусу Миру в Україні Дуглас Тешнер.
Метою візиту пана Тешнера було ознайомлення з умовами роботи та проживання Мері Лідії Фрост учасника волонтерської програми Корпусу Миру, яка вже декілька місяців мешкає у нашому місті і працює у обласному центрі дитячої та юнацької творчості. Приїзд Лідії Фрост став можливим завдяки плідній, наполегливій праці педагогів та дітей центру – це дозволило закладу виграти гранд програми «Волонтери Корпусу Миру США в Україні».
Основними завданнями Мері Лідії є робота з молоддю, проведення тренінгів, різноманітних конкурсів, заходів для молоді, допомога педагогам, методистам обласного центру у пошуці та написанні грандів, проектів та участь у роботі обласних молодіжних організацій.
Пан Тешнер також обговорив з керівництвом і педагогами закладу шляхи подальшого співробітництва та реалізації багатьох цікавих спільних проектів, зокрема участь педагогів закладу у низці тренінгових програм Корпусу Миру.

четверг, 1 сентября 2011 г.

Молодіжній школі «Вересень для молоді»

ГО Фонд «Європа ХХІ» оголошує конкурс на участь в Молодіжній школі «Вересень для молоді» (навчальний табір, який буде проходити в мальовничих околицях Києва у другій половині вересня 2011 р).

Метою навчального табору є громадсько-політична активізація молоді задля формування компетентного покоління влади в Україні. Цей навчальний табір є компонентом ширшого проекту Фонду «Європа ХХІ» - «Нове покоління влади в Україні: перспектива молоді».

До участі запрошуємо молодь віком від 16 до 25 років, яка має активну життєву позицію та бажання отримати потрібну для свідомого життя інформацію. Для того аби взяти участь в Молодіжній школі «Вересень для молоді» потрібно взяти участь в конкурсі, який складається з декількох складових:

1. Заповнити анкету;
2. Написати есе на тему: «Яким я хочу бачити громадсько-політичне життя в Україні?»;
3. Пояснити 5-10 реченнями на запитання: «Чому саме вас ми маємо обрати до участі в таборі?»;

І найголовніше, вам потрібно відправити це все нам до 10 вересня 2011 року на e-mail координатора radoslava.che@gmail.com

Головними напрямками роботи навчального табору буде таке:

* правова культура для молоді;
* публічна інформація та доступ до неї;
* основи громадського лобіювання;
* «правильне» молодіжне самоврядування;
* гуманітарні та культурні виклики сьогодення .

Тренерами у навчальному таборі будуть відомі, успішні та професійні діячі громадського сектору, політики, лідери громадської думки та інші. Крім того, програма роботи Молодіжної школи «Вересень для молоді» передбачатиме практичні види роботи, де учасники зможуть спробувати застосовувати отримані знання у власній діяльності.

Контактна особа – Чекмишева Радослава, координатор проектів Фонду «Європа ХХІ», Тел. 093 070 88 78 e-mail: radoslava.che@gmail.com
www.europexxi.kiev.ua

В соц. мережах:

* Вконтакте: Рада Чекмишева
* Facebook: Radoslava Chekmysheva
* Twitter: Radoslavva (це дві букви «v»)
* Google+: Radoslava Chekmysheva

Відповіді на можливі ваші запитання:

* Ні, участь у таборі не займе багато часу, бо табір триватиме 3 дні (п’ятниця, субота та неділя).
* Так, переїзди (за наявності квитків), житло і харчування на час навчального табору учасникам оплачується в повній мірі.
* Так, ми можемо вислати офіційне запрошення аби учасники могли офіційно «відпроситися» на роботі та на навчанні.
* Так, ми дамо вам сертифікат про те, що ви брали участь у нашому навчальному таборі.
* Ні, наша організація немає жодного стосунку до будь-якої існуючої в Україні політичної сили.
* Так, детальна програма заходу буде вислана ти, хто пройде конкурс та буде відібраний до участі в таборі.

Якщо в цьому переліку ви не прочитали відповіді на своє запитання, звертайтеся до координатора проекту, і вона радо вам відповість на будь-які запитання.
Контакти

* Чекмишева Радослава
* ГО Фонд “Європа ХХІ”
* radoslava.che@gmail.com
* 234 27 14
* http://www.europexxi.kiev.ua/