Добро пожаловать!

Приветствую на нашем блоге!
Приглашаем к сотрудничеству всех кого интересуют конкурсы, проекты, которые связаны с Европейской тематикой!

воскресенье, 12 декабря 2010 г.

Круглий стіл "Україна в процесі євроінтеграції"

10 грудня 2010 р. в Кіровоградському обласному ЦДЮТ відбулося засідання круглого столу з метою визначення соціально-економічної програми України на майбутнє та обговорення проблеми бідності в Україні і Кіровоградщині зокрема. В засіданні узяли участь члени євро клубів міста та області, а саме: євро клуби «Надія» КОЦДЮТ, «Шанс» СЗШ №6, «Всесвіт» НВО-Ліцей №8, «Єдність» Гімназії №9, «Пікаділлі» НВК «Кіровоградський колегіум», євроклуб НВК №26, Кіровоградського обласного комплексу – школи мистецтв та Гімназії ім.. Т.Шевченка, учні ЗОШ №23 м. Кіровограда, євроклуб «Лідер» Помічнянської НВК, євро клуб «Веселка» Новоукраїнської ЗОШ №8, Новомиргородської ЗОШ №2, Устинівської ЗОШ І-ІІІ ст., студенти Кіровоградського національного технічного університету та Кіровоградського ліцею сфери послуг, представники громадських організацій.
Під час засідання проводились дискусії за темами:
• Розвиток України на шляху до євроінтеграції
• Соціально-економічні програми розвитку України на сучасному етапі
• Проблема бідності в Україні та Кіровоградщини зокрема
• Підтримка молоді під час соціалізації у суспільстві
Про європейський рік боротьби з бідністю та соціальною ізоляцією розповіла методист з міжнародних зв’язків і партнерства Кіровоградського ОЦДЮТ, Голова ради євроклубів Кіровоградщини Арутюнян Олена Сергіївна. Для поглибленого ознайомлення з подальшими планами у розв’язанні нагальних питань, що розглядалися під час круглого столу, ознайомив з проектом Програми «Центральний регіон - 2015» головний спеціаліст Управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації Кривуляк Андрій Борисович. У своєму виступі керівник Кіровоградського центру європейської інформації Федорова Тетяна Юріївна торкнулася нагальних питань про розвиток України на шляху до євроінтеграції, роль європейських цінностей у життєвому успіху особистості, добробуту держави. Цікавим було повідомлення викладача кафедри економіки та організації виробництва КНТУ Збержевецької Людмили Дмитрівни про проблему бідності в Україні та Кіровоградщини зокрема та адаптацію молоді на ринку праці в сучасних умовах. А вже про підтримку молоді під час соціалізації у суспільстві та її соціальний захист в країні та на Кіровоградщині розповіла Головний спеціаліст відділу забезпечення нормативності та якості освіти гуманітарного департаменту Кіровоградської міської ради Журавльова Ольга В’ячеславівна. Пожвавлену дискусію викликав виступ керівника Кіровоградської фундації регіональних ініціатив Кривенко Ірини про бідність серед молоді. Що це: недбальство держави чи пасивність молоді?
Під час проведення круглого столу було проведено анкетування учасників засідання, яке з’ясувало як багато роботи проведено євроклубами Кіровоградщини з питань євроінтеграції України на сучасному етапі: цікаві конкурси, фестивалі, тренінги, диспути, дискусії, дебати. За результатом опитування також було з’ясовано проблеми, що не дозволяють в повному обсязі працювати членам євроклубів, а саме: не охоплені усі заклади освіти мережею Інтернет, відсутність приміщення та матеріальна підтримка для роботи євроклубів. Було запропоновано відкрити факультативи у закладах освіти з проблеми євроінтеграції України та впровадити заохочення і підтримку з боку владних структур. Члени євроклубів запропонували теми для подальшого спілкування, які їх найбільше хвилюють сьогодні, а саме: освіта і навчання в країнах Європи, Україна в процесі євроінтеграції, інтерактивне спілкування з молодіжними організаціями Європи та представниками інституцій ЄС, молодіжні міжнародні програми обміну та інше.
По закінченню усіх виступів, представники ради євро клубів Кіровоградщини ознайомили з резолюцією, яку створили під час проведення круглого столу. Це звернення до керівництва області з пропозиціями здійснення першочергових кроків подолання бідності в країні на рівні області. Резолюцію - звернення утвердили всі присутні під час засідання круглого столу. З фотоматеріалом круглого столу можна ознайомитись тут:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2085353&id=1001657830&l=d93005b859


РЕЗОЛЮЦІЯ
засідання «круглого столу»
«Україна в процесі євроінтеграції.
Молодь на шляху подолання бідності!»

Ми, учасники «круглого столу» «Україна в процесі євроінтеграції. Молодь на шляху подолання бідності», схвалюємо дієві кроки Уряду України
і підтримуємо зусилля влади нашої країни у напрямку до євроінтеграції, подолання кризових негативних тимчасових явищ у нашому суспільстві. Ми підтримуємо зусилля обласної влади у впровадженні проекту Програми «Центральний регіон - 2015». Як молоде покоління і майбутнє нашої країни зі свого боку висловлюємо готовність долучитись до реалізації завдань з цих актуальних питань задля усунення причин злиднів з кінцевим завданням забезпечити умови життя, за яких кожен зміг би відігравати повноцінну та активну роль у суспільстві.
Звертаємось до керівництва області з пропозиціями здійснення першочергових кроків на рівні області, а саме:
• Сприяти наданню молоді у достатній кількості робочих місць з гідною заробітною платою.
• Забезпечити гарантовану політику створення першого робочого місця.
• Установити стабільну політику ціноутворення та реальний контроль з боку антимонопольного комітету над цінами на товари повсякденного вжитку.
• Забезпечити соціальну допомогу та належні умови праці молодим людям з обмеженими можливостями.
• Втілювати у життя Програму «Доступне житло» щодо надання житла молодим спеціалістам після закінчення навчання.
• Покращити умови для роботи наукового потенціалу в області, зокрема, молодих науковців.
• Популяризувати технічні професії, шляхом державного замовлення на навчання даним професіям.
• Покращити матеріальний рівень закладів освіти для забезпечення високого рівня сучасної освіти.
• Надавати гідне медичне обслуговування для покращення працездатності населення.
• Покращити екологічну ситуацію м. Кіровограда та області в частині якості питної води, зменшення радіоактивного впливу на навколишнє середовище тощо.
• Прагнути в питаннях благоустрою населених пунктів до європейських стандартів.
• Збільшити інвестиції у соціальну та промислову інфраструктуру села



10 грудня 2010 року

воскресенье, 5 декабря 2010 г.

Круглий стіл "Україна в процесі євроінтеграції"

10 грудня 2010 р. о 15.00 в Кіровоградському обласному ЦДЮТ відбудеться засідання круглого столу з метою обговорення проблеми бідності в Україні і Кіровоградщині зокрема та соціально-економічної програми України на майбутнє .
В засіданні братимуть участь члени євро клубів та євростудій міста та області, а також, для поглибленого ознайомлення з подальшими планами у розв’язанні нагальних питань будуть запрошені представники громадськості та Кіровоградської облдержадміністрації.
Під час засідання проводитимуться дискусії за темами:
Розвиток України на шляху до євроінтеграції,
Соціально-економічні програми розвитку України на сучасному етапі,
Проблема бідності в Україні та Кіровоградщини зокрема,
Підтримка молоді під час соціалізації у суспільстві .
Метою круглого столу є заклик до усунення причин злиднів з кінцевим завданням забезпечити умови життя, за яких кожен зміг би відігравати повноцінну та активну роль у суспільстві.

Вітаємо переможців!

Завершився обласний конкурс «Толерантність, як обличчя сучасного світу!»
Дякуємо за активну участь у конкурсі керівників та вихованців євро клубів , євро студій, учнів загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти Кіровоградщини, які не залишились осторонь проблеми толерантності у світі та Україні зокрема.
Чудові роботи були надіслані у номінації конкурсу: відео презентація, фотографія, малюнки та плакати з Олександрівської ЗШ І-ІІІст. Долинського району, ЦДЮТ Долинського району, СЗН №3 м.Долинськ, ШЄК «Лідер» НВК м. Помічна, Євроклуб «Надія» КОЦДЮТ, євро клуб «Єдність» Гімназія №9, євро клуб «Пікаділлі» НВК «Кіровоградський колегіум», євро клуб НВО-Ліцей №8 м.Кіровограда.
Вітаємо переможців!
•У номінації відео презентація: Ситнікову Аліну за презентація «Толерантність у нашому житті» – вихованку євро клубу «Надія» Кіровоградського ОЦДЮТ;
•У номінації фотографія: Кудерчук Ростислава за фото «Друзі» - учня СЗН №3 м. Долинськ;
•У номінації малюнок: Яцюк Лізу за роботу «Родина» - ученицю гімназії №9 м. Кіровоград;
•У номінації плакат: Попроцьку Вікторію за роботу «Ми різні, але ми патріоти» - вихованку ШЕК «Лідер» Помічнянського НВК та Горобець Ярославу за роботу «Толерантність, як обличчя сучасного світу» - вихованку євро клубу НВО-Ліцей №8 м. Кіровоград
Усі роботи переможців та учасників конкурсу розміщенні у Кіровоградському Центрі європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім. Б.Чижевського.
Переглянути фото із заходів до Дня толерантності та ознайомитись з роботами, що були надіслані на конкурс «Толерантність як обличчя сучасного світу», можна тут: http://picasaweb.google.com/117136457156366442080/DyrOnI#